Η ζωή στους Παξούς
 
Home ] [ Η ζωή στους Παξούς ] Επισκεφθείτε μας ] Ιστορικά στοιχεία ] Λίγα λόγια για μένα ] Η δουλειά μου ] Χάρτες ] Βιβλίο επισκεπτών ] Χιόνι στους Παξούς !!! ]

 

english page 

Οι Παξοί είναι το μικρότερο από τα 7 κύρια νησια του Ιονίου πελάγους. Η επιφάνεια του είναι μόλις 19 τετρ. χιλ. και μαζί με αυτή των Αντιπάξων φτάνουν τα 21 τετρ. χιλ. Βρίσκεται νοτια απο την Κέρκυρα και χωρίζεται απ’ αυτή με κανάλι 8 περί-που μιλίων. Η απόσταση ανάμεσα στην πόλη της Κέρκυρας και τους Παξούς είναι 32 μίλια. Το νησί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Πάργα και έχει περίπου 3.000 κατοίκους. Πρωτεύουσα του είναι ο Γάιος.

οικονομια 
Το λαδι ειναι το κυριο προιον των Παξων. Η οικονομια του νησιου εκτος απο τα εσοδα απο την παραγωγη του λαδιου, στηριζεται στον τουρισμο, που τα τελευταια χρονια αυξηθηκε σημαντικα.Σημερα το νησι διαθετει περιπου 2000 ενοικιαζομενα δωματια με 4000 κλινες και δυο ξενοδοχεια δυναμικοτητας 120 κλινων. 
Τα τελαιυτεα χρονια επισης αχουν βελτιωθει οι οροι διαμονης στο νησι, ωστε οι επισκεπτες να βρισκουν καλυτερη ποιοτικα εξυπηρετηση, τοσο στα ενοικιαζομενα δωματια,  οσο στην διατροφη, ψυχαγωγια και την συγκοινωνια

πολιτισμος 
Οι Παξινοι παρουσιαζουν εντονη πολιτιστικη δραστηριοτητα, με κυριο φορεα τον Πολιτιστικο Συλλογο Παξων. Η θεατρικη ομαδα , το λαογραφικο μουσειο, οι συναυλιες, καθως και η δημιουργεια ραδιοφωνικου σταθμου ειναι δειγματα της δουλειας του Συλλογου.  Υπαρχει επισης ιστορικο Αρχειο, βιβλιοθηκη και αθλητικος συλλογος.

 

 
 
 
 
 

 
 
 

 

 

Home Η ζωή στους Παξούς Επισκεφθείτε μας Ιστορικά στοιχεία Λίγα λόγια για μένα Η δουλειά μου Χάρτες Βιβλίο επισκεπτών Χιόνι στους Παξούς !!!